Senaste nytt

©

15 dec, 2013

Kl 14:27

Trots att vädret inte var på vår sida, så kom oväntat och väldigt glädjande många fiskeentusiaster till premiären.
Det löstes 59st kort (vilket är ett präktigt rekort på 2000-talet) och många fick fisk, fast rödingen inte var på sitt bästa napphumör.
Min fiskekompis Torbjörn Olovsson från Växsjö i Bollnäs blev rejält frustrerad när rödingarna kom fram till betet utan att bita, och de få som nappade fick han inte fast. Själv såg jag inte en fisk förrän efter att vi hade lunchat i vindskyddet. Taktiken som gick hem var: Jag ringde Karin (min fru) och sa. "Skall vi få nån mat ikväll, så måste du nog ta upp en fisk ut frysen". En kvart efter samtalet så kom en röding från vänster och högg direkt.

Jag lägger ut två härliga bilder från fiskeutsättningen 7/10. Det är samma fisk på bägge bilderna. Det var ju meningen att bilderna skulle ha varit ute till premiären, men bättre sent än aldrig! Bilderna är från 1 av ca 50 kompisar av samma storlek (0,7-1,5kg) från Noppikoski (Paljackaröding). Dessutom satte vi ut drygt 100kg (2-5hg), även de från Noppikoski. I denna sjö leker ju både rödingen och öringen, så ett betydande naturligt bestånd finns ju också att ta av.

Hälsningar från Ovanåkers FVOF genom Göran Wängborg.
comments powered by Disqus
Senaste inlägg

Arkiv